. . .     Bij Beauty Instituut Synergy Care bestaat de luxe voor het "Alles onder één dak concept"    . . . 

 U vindt hier bijna alles wat te maken heeft met uw schoonheid en ontspanning!

Acne-peeling en IPL behandeling
Combinatiebehandeling

Er zijn meerdere factoren van invloed op het ontstaan van acne. E één van die factoren is dat de talg niet goed weg kan omdat de porie in de huid verstopt is. De oorzaak van die verstopping is een opeenstapeling van oude huidcellen. De combinatiebehandeling van een acne-peeling en laserbehandeling is effectief bij acne. Deze behandeling kan worden gedaan tijdens of na de behandeling door de dermatoloog.

Bij een peeling brengt de huidtherapeut glycolzuur, een fruitzuur met een etsende werking op de huid aan. Hiermee wordt een dun laagje van de buitenste huidlaag verwijderd, waardoor de talg makkelijker kan afvloeien. Dit heeft een positief effect op acne. Een andere factor die een rol speelt bij het ontstaan van acne zijn bacteriën. De laser doodt bacteriën. Daarnaast verwarmt de laser de talg in de talgklieren, waardoor die vloeibaarder wordt en de poriën minder verstopt raken. Als bijkomend effect van de laser zal de huid direct reageren op de warmte door nieuw bindweefsel (collageen) aan te maken. Acne-littekentjes zullen hierdoor minder zichtbaar worden.

U komt niet in aanmerking voor deze behandelingen als u:

  • Zwanger bent;
  • Borstvoeding geeft;
  • Het medicijn Roaccutane gebruikt (bij acne en rosacea);
  • Tetracyclines (bepaalde antibiotica) gebruikt. U kunt dan overgevoelig zijn voor licht.
  • Allergisch bent voor één van de bestanddelen van de peeling.


In de weken voor de behandeling en tussen behandelingen

Probeer de zon zoveel mogelijk te vermijden. Ga niet onder de zonnebank en gebruik geen zelfbruinende crème. Komt u toch in de zon, gebruik dan een zonnebrandcrème met een beschermingsfactor 30 of hoger. 
In de week voor de behandeling mag u het te behandelen gebied niet meer epileren, harsen of scrubben.


De dag van de behandeling

Voor de behandeling moet uw gezicht schoon zijn. Gebruik dus geen make-up, crèmes, parfum of aftershave op de dag van de behandeling.


Opbrengen van de peeling

Nadat de huid grondig is gereinigd, brengt de huidtherapeut de glycolzuurpeeling aan op de huid. De vloeistof kan een beetje branderig aanvoelen, maar dit trekt snel weg. Na een aantal minuten wordt het glycolzuur weer van de huid verwijderd. De peeling duurt ongeveer 15 minuten.


De behandeling met ND:Yag laser

Na het verwijderen van de peeling zal de laserbehandeling plaatsvinden. Tijdens de behandeling met de laser dragen u en de huidtherapeut een bril om de ogen te beschermen. De eerste ‘pass’ (laserlicht op de huid) vindt zonder contact met de huid plaats. Daarna wordt op de te behandelen huid een koude gel aangebracht en maakt de laser contact met de huid. De behandeling met laser is enigszins pijnlijk maar de huid hoeft niet verdoofd te worden. De meeste patiënten verdragen de behandeling goed zonder verdoving. De laserpulsen voelen aan als warme ‘prikjes’ op de huid. De huid wordt tijdens de behandeling kort gekoeld door het koelsysteem in het handvat van het laserapparaat. Het handvat wordt tijdens de behandeling tegen de huid gehouden.  De totale combinatiebehandeling duurt ongeveer 25 tot 30 minuten.


Na de behandeling

U kunt na de behandeling over het algemeen direct uw dagelijkse bezigheden weer hervatten. Meestal is de huid na de behandeling wat rood en gevoelig, vergelijkbaar met het gevoel van een door de zon verbrande huid. Er kan ook een lichte zwelling ontstaan. Dit verdwijnt na enkele uren tot een dag. U kunt eventueel koude kompressen op de behandelde plek leggen. De eerste dagen na de behandeling moet u de huid voorzichtig verzorgen: droogdeppen, niet scrubben, geen geparfumeerde of anti-acne-crèmes gebruiken. Bescherm uw huid tot zes weken na de behandelingen goed tegen de zon door zonnebrandcrème met een beschermingsfactor 30 of hoger te gebruiken. Ga ook niet onder de zonnebank.


Aantal behandelingen

Om een optimaal resultaat te verkrijgen zullen zes behandelingen nodig zijn. Er zal tussen de behandelingen een rustperiode van twee weken zitten. Daarna kan iedere zes tot acht weken een onderhoudsbehandeling plaatsvinden.


Bijwerkingen

De risico’s van deze peeling en de laser zijn minimaal omdat beide behandelingen erg veilig zijn. Het is mogelijk dat na de behandeling een heftig branderig gevoel ontstaat. U kunt de huid dan koelen met een natte doek. De eerste 24 tot 48 uur kunnen roodheid, zwelling en puntvormige korstjes ontstaan in het behandelde gebied.


Vergoeding
                   

De acne-peeling wordt vaak voor een deel vergoed vanuit het aanvullende pakket van de zorgverzekering.