Iedereen kan er prachtig uitzien, 

Synergy Care helpt u daarbij!


Huidverbetering met Dermapen4

Microneedling met behulp van de Dermapen4 is een behandelmethode voor het verbeteren van de huid. Met behulp van kleine naaldjes die minuscule kanaaltjes in de huid maken wordt de huid getriggerd om op een natuurlijke manier te gaan herstellen. Tijdens dit proces komen er actieve groei- en helende factoren vrij. Deze zorgen ervoor dat collageen en elastine aanmaak wordt versneld. De huid hersteld, verfraaid en vernieuwd zich, waardoor de huid strakker, gladder en steviger aanvoelt.

 

De Behandeling

Waar is microneedling geschikt voor?

Voor het behalen van een optimaal resultaat worden meerdere microneedling behandelingen in kuurvorm aanbevolen. Afhankelijk van de behandelindicatie worden gemiddeld 4 tot 6 behandelingen geadviseerd. De periode tussen de behandelingen kan variëren van 2 tot 8 weken. Resultaten van de behandeling kunnen zijn: gladdere, frissere huid, verfijning van grove poriën, vermindering rimpels en fijne lijntjes, verbetering van de huidstructuur, vermindering van bruine vlekken, opvulling van acnelittekens, verminderen van roodheid en/of gladder maken van operatie of traumatische littekens.

Belangrijk is om 2 weken voor, tijdens en 2 weken na de behandelkuur UV straling van de zon en zonnebank te vermeiden. Dit verminderd de kans op het optreden van complicaties. Ook is het belangrijk om stress en stressvolle situaties te vermijden. Stress heeft een nadelig effect op het wondgenezingsproces na de microneedling behandeling.

Behandeling met de Dermapen4 is geschikt voor de volgende indicaties:

  • Acne
  • Acne littekens
  • Littekens
  • Fijne lijntjes en rimpels
  • Pigmentatie
  • Vergrote poriën
  • Rosacea
  • Striae

Samen met u bekijk ik wat het beste behandelplan is voor uw huid en behandelindicatie.Voor de behandeling:

Wanneer na een intakegesprek gekozen wordt voor een behandeling met de Dermapen4 is het belangrijk om de huid thuis voor te behandelen met thuisproducten. Deze producten worden tijdens de intake op basis van uw huidtype en behandelindicatie aangeraden. 

Tevens is het, zoals eerder beschreven, belangrijk om minimaal 2 weken voor de behandeling UV straling te vermijden en een anti-zonnebrandproduct te gebruiken met SPF 30 of 50.

Wanneer u komt voor behandeling wordt aangeraden om geen make-up te dragen. Een verzorgende (dag)crème mag de ochtend voor de behandeling wel gebruikt worden.

Tijdens de behandeling:

Voorafgaand aan de microneedling behandeling wordt de huid gereinigd, zodat de huid volledig schoon is en de Dermapen het beste zijn werk kan doen.

Na het reinigen wordt een combinatie van werkstoffen op uw huid aangebracht. Deze werkstoffen zijn afgestemd op uw huidprobleem. Hierna wordt de Dermapen in diverse richtingen over de huid heen bewogen. De behandeling geeft een licht ‘schep’ gevoel, maar is goed te verdragen. De behandeldiepte van de naaldjes, variërend van 0,3 mm tot 1.5 mm, is afhankelijk van de indicatie en uw huidconditie. Bij een oppervlakkerige behandeling kleurt de huid rood tijdens de behandeling. Bij een diepere behandeling zullen er direct puntbloedinkjes zichtbaar zijn, dit is normaal en de bedoeling. De minuscule gaatjes die gemaakt zijn met de Dermapen4 sluiten uit zichzelf na 7 minuten. Hierna is een egale roze/rode kleur van de huid zichtbaar.

Na de behandeling:

Afhankelijk van het te behandelen gebied en de instellingen zal de huid roze/ roodgekleurd zijn. Dit neemt na enkele uren tot 1 dag weer af. In totaal kan de huid 2 tot 3 dagen na de behandeling wat roder dan normaal van kleur zijn.

U kunt een dag na de behandeling uw normale bezigheden hervatten. Vermijd de eerste 48 uur intensief sporten. De huidreactie valt over het algemeen voor de omgeving niet op. Bij een wat diepere behandeling, bijvoorbeeld bij fijne lijntjes en rimpels, kan de huid licht gaan schilferen. Dit effect wil je juist hebben. De oude huid schilfert af en nieuwe huidcellen worden aangemaakt.

Belangrijk is om de huid na de behandeling goed te beschermen tegen de zon. In de opvolgende dagen is het belangrijk om een ondersteunende producten te gebruiken die het behandelresultaat optimaliseert. Na 2 tot 4 weken is er al wat verbetering zichtbaar. Het uiteindelijke resultaat zal na 4-6 maanden te zien zijn.

Net als bij andere huidverbeterende behandelingen geldt, hoe meer behandelingen, hoe sterker het effect.