Iedereen kan er prachtig uitzien, 

Synergy Care helpt u daarbij!

IPL Schimmelnagel behandeling 

Heel veel mensen krijgen te maken met een schimmel- nagelinfectie, medisch bekend als onychomycose. Een schimmel die zich voedt met keratine, een proteïne in de nagel, is schuldig aan deze nare infectie. Een behandeling met IPL flitslicht biedt de oplossing.

Van je schimmelnagels afkomen kan nu met één van onze IPL Behandelingen.

De Schimmelinfectie

Een schimmelnagel is een verdikte, brokkelige of verkleurde nagel, veroorzaakt door een infectie met een huidschimmel. De schimmel komt in de huid door bijvoorbeeld een besmette badkamer-, sauna- of zwembadvloer. Nagelschimmel gedijt het beste in warme vochtige gebieden zoals in sportschoenen.

Mede daarom zijn de teennagels veel vaker aangetast dan de vingernagels.
De schimmelinfectie kan zelfs pijnlijk zijn, maar vooral met het uiterlijk van de aangetaste nagel heeft men moeite. Dit kan zelfs leiden tot een zeer negatief zelfbeeld. De diagnose is daarom in de meeste gevallen ook met het blote oog te stellen, alhoewel er ook andere nagelaandoeningen zijn die op een schimmelnagel lijken (bv psoriasisnagels). Laat uw huisarts u bevestigen dat het om een schimmelnagel gaat.

Behandelingen

Schimmelnagels kunnen op verschillende manieren behandeld worden:

  • Er zijn speciale antischimmel nagellakken of lotions. Deze werken meestal alleen als de infectie nog niet diep in de nagel is doorgedrongen. 
  • Medicijnen: Sommige voorgeschreven medicijnen kunnen bijverschijnselen vertonen en geven zeker niet altijd het beste behandel resultaat. De tabletten moeten langdurig worden geslikt Deze medicijnen worden dan ook niet zo snel door een arts voorgeschreven. Niet zelden treedt er later echter toch weer een herinfectie op.

 Behandelmethode met I.P.L. (flitslicht)

Door om de 6 weken een bezoek te brengen aan de pedicure en na iedere 2 a 3 weken de schimmelnagels te "flitsen" kunnen de schimmelnagels sneller geelimineerd worden. 
Tevens dragen de juiste hygiene bij aan een sneller resultaat.
Het resultaat is bereikt zodra er een nieuwe gezonde nagel zichtbaar is. Na het behalen van het juiste resultaat is het raadzaam om elke 2 maanden opnieuw te laten "flitsen" om terugkeer te voorkomen.

Herinfectie voorkomen

  • Neem schone sokken mee. Deze moeten op tenminste 60 graden zijn gewassen

  • Spuit al uw schoeisel in met een anti-schimmelspray. Bij onze schoonheidssalon verkrijgbaar.

  • Na het douchen de zeepresten goed afspoelen en voeten en handen goed droog maken.

Je komt niet in aanmerking voor een behandeling

  • Diabetes patiënten

  • Epilepsie patiënten

  • En als u medicamenten gebruikt, die lichtgevoelig zijn, zoals prednison en antibiotica. Circa 2 weken na een antibiotica kuur kan u wel weer behandeld worden. U kunt bij uw huisarts of apotheekadviseur advies inwinnen.


Prijs per behandeling: € 25,00 (altijd op 10 teennagels)

Bij het begin van een behandeling wordt geadviseerd om te starten met 3 thuisproducten samen voor €39,75 voor het snelste resultaat