. . .     Bij Beauty Instituut Synergy Care bestaat de luxe voor het "Alles onder één dak concept"    . . . 

 U vindt hier bijna alles wat te maken heeft met uw schoonheid en ontspanning!

Dry skin treatment

Het gevoel dat je de hele dag moet smeren, dat de huid kriebelt, schilfert, er mat uitziet en trekkerig aanvoelt? Dan heb je waarschijnlijk last van een droge huid.  Deze huid kenmerkt zich door hele fijne poriën, schilfers en heeft geen natuurlijke glans op het gelaat.

Een droge huid voorkomen en behandelen

Het is belangrijk om de juiste producten te gebruiken om de conditie van een droge huid te verbeteren. En daarnaast speciale behandelingen te ondergaan zodat de huid niet meer kriebelt, trekt of schilfert

Huidverzorgingsproducten voor de droge huid

Als de huid erg droog en schilferig is en je gebruikt nooit een dag- of nachtcreme, dan kan de huid zo intens droog worden dat deze eerst erg gevoelig wordt en daarna zelfs in een huid met eczeemplekken kan veranderen. Met als gevolg dat de huid op een gegeven moment niks meer kan verdragen. Dus misschien lijkt het op het eerste gezicht dat een droge huid minder verzorging nodig heeft, maar niets is minder waar! Juist deze huidconditie heeft een goede verzorging nodig.

Couperose

Mensen met een droge huid hebben ook meer kans op couperose, dit zijn plekken met chronisch verwijde haarvaatjes, die als fijne rode of roodblauwe draadjes door de opperhuid heen schemeren. Deze chronische verwijding ontstaat doordat de bloedvatwandjes hun elasticiteit hebben verloren, waardoor de vaten gevuld raken met bloed. Dit is vaak te zien op de wangen en de neus.

Roken vernauwd het vasculaire netwerk(verergerd couperose), zo komt er minder zuurstof naar de cellen en ontstaat er tevens een doffe,grauwe teint. Maar er zijn ook nog andere factoren die couperose kunnen verergeren.

Beïnvloedbare factoren die couperose kunnen verergeren:

  • Roken
  • Te heet douchen / baden / stomen
  • Te scherpe kruiden eten
  • Alcohol
  • Hormoonveranderingen
  • Sauna
  • Zon
  • Te hard uitdrukken van verstopte poriën/ mee-eters

Door een combinatie van producten en behandelingen voor de vochtarme/droge en gevoelige huid kan de weerstand van de huid sterk verbetert worden, waardoor verergering van klachten voorkomen wordt.